LA CASA DE
LES PAPALLONES
Petit museu d'història natural
CATALÀ - CASTELLANO - ENGLISH

C/ Estació, 4 - 17535 Planoles
Tel. 696 414 592 / 938 890 717
www.lacasadelespapallones.com
 

COL·LECCIONS:
Els nostres fòssils

Us presentem una petita mostra de la nostra col·lecció. Si voleu descobrir el nostre petit museu d'història natural, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
Feu servir els botons de "dreta" i "esquerra" per veure les diferents imatges.

 

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

FÒSSILS
La col·lecció de fòssils que presentem és bàsicament de la plana de Vic.
Quan parlem de fòssils ens referim a les restes d'animals i plantes que visqueren en les diferents èpoques geològiques i que trobem inclosos a les roques sedimentàries formades a partir dels sediments que s'acumulaven en aquells moments.
A les roques d'origen marí de la plana de Vic hi ha fòssils representatius dels principals troncs marins que visqueren durant el període eocè de l’era Terciària.
ELS ALTRES FÒSSILS
Els icnofòssils són senyals o rastres que han deixat els organismes en forma de fòssil. Es tracta de petjades, rastres, pistes o esgarrapades, ara convertits en pedra, sovint molt útils per estudiar el comportament i costums dels organismes fòssils.
Per estrany que sembli, el menor ròssec, sigui orgànic o físic, pot quedar imprès a la superfície tendra del primitiu sediment. Això va passar per exemple en el sector de Sant Julià Sassorba (Osona), ara fa cinquanta set milions d'anys, deixant passos d'artròpodes (crancs, petges de rèptils i rastres d'invertebrats). A la vegada quedaren senyals físics de moviment d'aigües, platja fòssil (Riplemark) o impactes de gotes de pluja i de gas.
Descobriu també les nostres col·leccions de:
Col·lecció de papallones     Col·lecció de coleòpters      Col·lecció de fòssils     Col·lecció de minerals